Tajine de veau aux artichauts

Tajine de veau aux artichauts

3.8 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • 150 g d'oignon coupé en quatre
  • 1 gousse d'ail
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive et 1 filet pour la poêle
  • 1 c. à soupe bombée de gingembre en poudre
  • 1 c. à soupe bombée de curcuma en poudre
  • 800 g de sauté de veau en morceaux
  • 300 g d'eau
  • 1 petit bouquet de coriandre fraîche
  • 1 pincée de safran
  • 200 g de petits pois frais écossés
  • 75 g d'olives violettes
  • 6 cœurs d'artichaut en conserve
  • du sel
  • du poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 359 kcal / 1506 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...