Keftas au four

Keftas au four

4.3 16 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • 4 oignons nouveaux en lamelles
  • 3 tomates en morceaux
  • 1000 g de pommes de terre en quartiers
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 2 c. à soupe de zaatar
  • sel
  • poivre moulu
Les keftas
  • 100 g d'oignon coupé en quatre
  • 1 gousse d'ail
  • 20 feuilles de persil plat frais et un peu pour le service
  • 1 c. à café de cannelle en poudre
  • 2 c. à café de paprika
  • 1 c. à café de cumin en poudre
  • 1 c. à café de cardamome en poudre
  • 600 g de viande de bœuf hachée
  • du sel
  • du poivre moulu
La sauce
  • 120 g de yaourt à la grecque
  • 100 g de tahini
  • le jus d'1/2 citron jaune

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 730 kcal / 3055 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...