
Wersje kompatybilne
Poulet rôti aux épices et à l'orange, riz basmati et raisins secs
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le poulet rôti
- 6 - 8 hauts de cuisse de poulet, avec peau et os
- 6 gousses d'ail
- 1 c. à soupe de graines de coriandre
- ½ c. à soupe de graines de cumin
- 1 c. à soupe d'origan déshydraté
- 1 c. à café de sel
- 30 g de jus d'orange
- 1 orange en tranches de 5 mm
- 70 g d'olives vertes dénoyautées
Le riz basmati aux raisins secs
- 100 g d'oignon doux en morceaux
- 150 g de carottes en morceaux
- 20 g d'huile d'olive
- 1000 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 300 g de riz basmati
- 50 g de raisins secs
- 1 c. à soupe d'amandes effilées et grillées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 670 kcal / 2801 kJ
- Białko
- 52 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Węglowodany
- 50 g
- Błonnik
- 3.7 g