Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 fresh long red chilli, trimmed
- 2 garlic cloves
- 3 cm fresh ginger, peeled
- 1 tbsp ghee (see Tips)
- 10 fresh curry leaves
- ½ tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 20 g Madras curry powder (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 400 g canned coconut cream
- 800 g boneless lamb shoulder, cut into cubes (3 cm - see Tips)
- 20 g tamarind paste
- 1 tsp sea salt
- 2 tbsp flaked almonds, toasted, to serve
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, to garnish
- cooked rice, to serve
- pappadums, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3594.3 kJ / 859.1 kcal
- Białko
- 38.6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 69.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 39.6 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 655.2 mg
Alternatywne przepisy
Spring rolls with vegetable filling (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2 Std. 10 Min
Korean fried chicken
4 godz.
Curry lamb soup (TM5)
5h 10min
Ube Halaya Jam
2 Std. 10 Min
Pickled Korean daikon (Thermomix® Cutter)
20 Min
Creamy beef curry and rice
1 Std. 15 Min
Onion Bhajis with Chilli Coriander Dip (TM6)
1 Std.
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1 Std. 50 Min
Ricotta gnocchi "ripassati" with lemon-sage butter and pumpkin puree
4 godz.
Neapolitan pizza
1h 30min