Urządzenia i Akcesoria
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
1200 g wody
-
2 łyżki oleju (opcjonalnie)
-
1600 g ziemniaków, młodych nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
-
3 ząbki czosnku
-
60 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki rozmarynu, suszonego2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
2 łyżeczki tymianku, suszonego2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
2 łyżeczki soli
-
2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
800.3 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
1420.5 kJ /
339.5 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
47.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPIEKANE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
20 min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM6, TM7)
10 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20 min
Pieczonki (prażonki) z kiełbasą i boczkiem (TM6, TM7)
2 godz. 10 min
Pieczonki (prażonki) z kiełbasą i boczkiem (TM5)
2 godz. 10 min
Rumienienie szparagów
20 min
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 min
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min