
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
wody1200 g
-
oleju (opcjonalnie)2 łyżki
-
ziemniaków, młodych nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)1600 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek60 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście2 gałązki
-
tymianku, świeżego tylko liście2 gałązki
-
soli2 łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
339.5 kcal /
1420.5 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
47.9 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
800.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Marynowane spiralizowane marchewki (TM5)
30 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20 min
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6)
55 min
Pieczonki (prażonki) z kiełbasą i boczkiem (TM6)
2 godz. 10 min
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM6)
1 godz.
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
45 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min
Mac'n'cheese
50 min