Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)

Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)

4.8 58 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • 1200 g wody
  • 2 łyżki oleju (opcjonalnie)
  • 1600 g ziemniaków, młodych nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
  • 3 ząbki czosnku
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
    2 łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • 2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
    2 łyżeczki tymianku, suszonego
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 339.5 kcal / 1420.5 kJ
Białko 5.6 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 47.9 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 800.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...