Urządzenia i Akcesoria
Pieczone śródziemnomorskie ziemniaki (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
1200 g wody
-
2 łyżki oleju (opcjonalnie)
-
1600 g ziemniaków, młodych nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
-
3 ząbki czosnku
-
60 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki rozmarynu, suszonego2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
2 łyżeczki tymianku, suszonego2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
2 łyżeczki soli
-
2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
800.3 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
1420.5 kJ /
339.5 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
47.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPIEKANE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
20 min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM6, TM7)
10 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM6, TM7)
30 min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6, TM7)
25 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM6, TM7)
15 min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM6, TM7)
45 min