
Urządzenia i Akcesoria
Sajgonki z kurczakiem Buffalo
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
10 sztuk
Składniki
-
sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki100 g
-
sera z niebieską pleśnią np. typu Lazur, pokrojonego na kawałki100 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
-
ketchupu50 g
-
miodu50 g
-
sosu sriracha (patrz wskazówka)30 g
-
sosu Worcestershire10 g
-
cebuli suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
czosnku, granulowanego1 łyżeczka
-
fileta z piersi kurczaka pokrojonego na 6-8 cm kawałki400 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
woda letnia, do namaczania papieru ryżowego
-
płatów papieru ryżowego (patrz wskazówka)20
-
olej do głębokiego smażenia
-
sałata lodowa pokrojona na kawałki, do podania
-
kolendra, świeża grubo posiekana, do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
335.6 kcal /
1404 kJ
Białko
14.4 g
Tłuszcz
22.9 g
Węglowodany
18.3 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
497.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA FUSION
10 Przepisów
Polska
Polska