Sajgonki z kurczakiem Buffalo

Sajgonki z kurczakiem Buffalo

3.8 23 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
10 sztuk

Składniki

  • sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • sera z niebieską pleśnią np. typu Lazur, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    80 g
  • ketchupu
    50 g
  • miodu
    50 g
  • sosu sriracha (patrz wskazówka)
    30 g
  • sosu Worcestershire
    10 g
    10 g sosu sojowego
  • cebuli suszonej, mielonej
    1 łyżeczka
  • czosnku, granulowanego
    1 łyżeczka
  • fileta z piersi kurczaka pokrojonego na 6-8 cm kawałki
    400 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • woda letnia, do namaczania papieru ryżowego
  • płatów papieru ryżowego (patrz wskazówka)
    20
  • olej do głębokiego smażenia
  • sałata lodowa pokrojona na kawałki, do podania
  • kolendra, świeża grubo posiekana, do posypania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 335.6 kcal / 1404 kJ
Białko 14.4 g
Tłuszcz 22.9 g
Węglowodany 18.3 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 497.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...