Salade de crispy potatoes

Salade de crispy potatoes

4.6 40 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 6 min
4 portions

Składniki

Les crispy potatoes
  • 70 g d'huile d'olive
  • 2 gousses d'ail
  • ½ c. à café de curcuma en poudre
  • 3 pincées de sel
  • 3 pincées de poivre moulu
  • 700 g d'eau
  • 800 g de pommes de terre grenaille
La sauce
  • 1 échalote
  • 15 g de feuilles de persil frais
  • 5 feuilles de menthe fraîche
  • 150 g de yaourt à la grecque
  • 100 g de mayonnaise
  • 30 g de moutarde à l'ancienne
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • le zeste d'½ citron jaune non traité
  • 10 g de vinaigre de vin
  • 1 c. à café de curry en poudre
  • du sel
  • du poivre moulu
Le dressage
  • 1 concombre détaillé en dés
  • fleur de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 551.3 kcal / 2306.6 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 37.7 g
Węglowodany 46.3 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Sód 385.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...