Urządzenia i Akcesoria
Linsensalat mit Tomaten und Feta
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
glatte Petersilie, frisch Blättchen abgezupft½ Bund
-
Beluga Linsen250 g
-
Wasser500 g
-
Karotten200 g
-
Cherrytomaten200 g
-
Olivenöl30 g
-
Schalotten halbiert2
-
Sojasauce20 g
-
Apfelessig2 EL
-
Salz¾ - 1 TL
-
Pfeffer, gemahlen¼ TL
-
Feta zerbröselt200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
1187 kJ /
284 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Frische Salate
24 Przepisy
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Bunte Quinoa Bowl mit rotem Karfiolreis
45 min
Kichererbsensalat mit Kräuterdressing
20 min
Gemüsesalat im Glas
20 min
Quinoasalat mit Zucchini und Karotte
1 godz. 35 min
Quinoasalat mit Bohnen und Ziegenkäse
30 min
Frittata verde - Grüne Gemüse Frittata
35 min
Melanzani-Linsen-Salat
40 min
Detox-Salat
10 min
Lauwarmer Le Puy-Linsensalat mit Räuchertofu
1 godz. 35 min
Grüner Quinoasalat, lauwarm
35 min
Orientalischer Gemüse-Quinoasalat
1 godz. 20 min
Bunter Hirsesalat
45 min