Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Mandeln
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Olivenöl
-
70
g Orangensaft, frisch gepresst
lub 70 g Blutorangensaft, frisch gepresst - ¼ TL Zimt, gemahlen
- 2 TL Garam Masala
- ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- 30 g Agavendicksaft
- 50 g Weißweinessig
- 60 g Cranberrys, getrocknet
- 15 g Korianderblätter, frisch, grob gehackt, etwas mehr zum Garnieren
- 2 TL Salz
- ½ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 250 g Rollgerste
- 1000 g Wasser
-
3 - 4
Orangen
lub 3 - 4 Blutorangen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2221 kJ / 531 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 87 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 17.7 g
- Sód
- 1187 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hirseknödel mit Spinat auf Tomatenragout (glutenfrei)
1h 20min
Koriander-Kardamomreis mit verlorenen Eiern
50min
Maroni-Mandel-Creme
10min
Quinoasalat mit Miso-Ingwer-Dressing
1h 10min
Kohlsprossen-Salat mit Mandeln und Cranberrys
35 min
Linsen Dhal mit Spinat und Garnelen
35 min
Saibling auf Rote-Rüben-Hirsotto
50min
Grünes China-Gemüse
30 min
Lauwarmer Le Puy-Linsensalat mit Räuchertofu
1h 35min
5-Elemente Kraftbrei mit Quinoa und Maroni
45 min
Saftige Rote-Rüben-Laibchen aus dem Ofen
1 godz. 5 min
Hirsepfanne mit gebratenem Gemüse und Cashews
30 min