Feta-Melanzani-Aufstrich

Feta-Melanzani-Aufstrich

3.7 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Pinienkerne
    30 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Melanzani in Stücken (3 cm x 2 cm)
    200 g
  • Knoblauchzehen (opcjonalnie) geschält und angedrückt
    2
  • rote Paprika, eingelegt in Stücken
    100 g
  • Feta in Stücken
    150 g
  • griechischer Joghurt (10% Fett)
    50 g
  • Salz
    ¼ TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 229 kcal / 958 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 813 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...