Wersje kompatybilne
Petits pains aux tomates confites et aux herbes aromatiques
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 150 g de poivrons rouges marinés, en conserve, égouttés
- 270 g de tomates confites
- 250 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 250 g de farine de blé semi-complet, type 110
- 2 c. à café bombées de sel
- 1 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 667 kJ / 157 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 30.1 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Pain au yaourt
1h 50min
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain de seigle
2 godz. 40 min
Pain aux pistaches
3 Std. 15 Min
Pains de seigle plat
1 Std. 30 Min
Pains aux quatre fromages
45min
Le pain de type 80 (Bruno Dinel)
3u. 5min
Pain ciabatta
3 Std. 45 Min
Pain rapide aux trois graines façonnage marguerite
1h 25min
Ficelle apéro oignon-olive
3 Std.
Pain aux graines
5 Std.