Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 600 g d'eau
- 120 g d'oignon jaune
- 2 feuilles de laurier déshydratées
- 1800 - 2000 g de poulpe surgelé
- 100 g de poivron rouge
- 100 g de poivron vert
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre noir moulu
- 1 c. à café de paprika doux
- 200 g de tomates concassées en conserve
- 1 c. à soupe de persil frais, haché
La pâte
- 30 g de beurre doux
- 5 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- ½ c. à café de sel
- 250 g de farine de blé
Paner et frire
- 2 - 3 œufs, battus
- 500 g de chapelure
- 500 d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 719 kJ / 172 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tempuras de légumes et crevettes
25 phút
Entrée : huîtres en écume de lard
55min
Soupe chinoise aux boulettes de crevette
20 min
Dim sum "Shao mai"
1h 45 min
Bœuf en papillotes
30min
Chop suey aux gambas
1h
Surpris'oeufs (zone 1)
1h 45 min
NOVEMBRE - Osso-buco presque comme celui de ma maman - Eric Guérin
1h 50 min
Aubergines d'Almagro marinées
96h
MARS Chartreuse Antésite choc - Christophe Aribert
10min
Crème à la horchata
50 min
Cabillaud façon aïoli
1h