Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 600 g d'eau
- 120 g d'oignon jaune
- 2 feuilles de laurier déshydratées
- 1800 - 2000 g de poulpe surgelé
- 100 g de poivron rouge
- 100 g de poivron vert
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre noir moulu
- 1 c. à café de paprika doux
- 200 g de tomates concassées en conserve
- 1 c. à soupe de persil frais, haché
La pâte
- 30 g de beurre doux
- 5 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- ½ c. à café de sel
- 250 g de farine de blé
Paner et frire
- 2 - 3 œufs, battus
- 500 g de chapelure
- 500 d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 719 kJ / 172 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème de macadamia
Brak ocen
Nems à la banane et au sésame
1 godz. 30 min
Calamar à la piperade
35min
Chips de crevettes
35min
Soupe de poisson de roche - Sébastien Richard
12 Std.
Tarama aux œufs de cabillaud
1 godz. 15 min
Bobó de crevettes
45min
Cabillaud façon aïoli
1 godz.
Panisses
30min
Sauce rouille
10 min
Acras de morue
13h
Aïoli traditionnel
10 min