Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 - 35 capsules de cardamome, égrainées (voir "Conseil(s)")
- 250 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 110 g de sucre en poudre
-
500
g de farine de blé semi-complet, et un peu pour fariner
lub 500 g de farine de blé bise (T 80), et un peu pour fariner - 2 œufs
- 2 c. à café de sel, et 1 pincée pour la dorure
- 195 g de beurre doux, froid et coupé en petits morceaux
- 100 g de cassonade
- 50 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 917 kJ / 219 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strudel minute aux pommes et aux noix
40min
Cake orange-pavot
1 godz. 15 min
Kringle (Estonie)
2h 40min
Viennoiseries à la pâte d'amande et aux graines de potiron
2 godz. 35 min
La sagamité
50min
Carrot cake
1h 30min
Brioche tressée à la cannelle
3h
Bretzels sucrés
4 godz.
Pain de Gênes
1 godz.
Amandes au cacao et au café
30 min
Ginger nuts
1 godz.
Cake weekend épicé à l'orange
55min