Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 - 35 capsules de cardamome, égrainées (voir "Conseil(s)")
- 250 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 110 g de sucre en poudre
-
500
g de farine de blé semi-complet, et un peu pour fariner
lub 500 g de farine de blé bise (T 80), et un peu pour fariner - 2 œufs
- 2 c. à café de sel, et 1 pincée pour la dorure
- 195 g de beurre doux, froid et coupé en petits morceaux
- 100 g de cassonade
- 50 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 917 kJ / 219 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits italiens aux fruits secs
35 Min
Biscuits aux céréales complètes
1h 30min
Biscuit coco-canneberge
20 Min
Viennoiseries à la pâte d'amande et aux graines de potiron
2h 35min
Roulé de pain
1h 15min
Brioche tressée à la cannelle
3h
Kringle (Estonie)
2 godz. 40 min
Petits pains roulés aux pommes et à la cannelle
4h 25 min
Nonnettes au cassis
1h 40min
Pains de seigle à la banane
1 Std. 45 Min
Pain de Gênes
1h
Pain ciabatta
3 Std. 45 Min