Urządzenia i Akcesoria
Bento z pandami
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
200 g ryżu do sushi
-
4 jajka dokładnie umyte
-
3 łyżki octu do sushi (patrz wskazówka)
Sos orzechowy
-
1 ząbek czosnku
-
100 g masła orzechowego podzielonego na kawałki
-
80 g wody mineralnej, niegazowanej
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
20 g sosu sojowego
-
5 g oleju sezamowego
-
¼ łyżeczki chili, mielonego
Dodatki
-
320 g warzyw, mieszanych np. kalarepy, marchewki, różnokolorowych papryk, bez gniazd nasiennych, selera naciowego, bez łyka, pokrojonych w słupki (1,5 x 5 cm)
-
1 - 2 wodorosty nori
-
8 liści sałaty
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
531.4 mg
Białko
17.7 g
Kalorie
1915.3 kJ /
457.8 kcal
Tłuszcz
19.3 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
54.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczne choinki brownie
2 godz. 50 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6, TM7)
1 godz.
Koreańskie tosty (TM7, TM6, TM5)
35 min
Tort geoda
6 godz.
Choinki z kruchych ciastek
45 min
Laski św. Mikołaja
3 godz. 20 min
Różowe sushi z komosy ryżowej z omletem Tamago
1 godz. 20 min
Herbata bąbelkowa z tapioką (bubble tea)
1 godz.
Banany w czekoladzie
1 godz.
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 55 min
Pikantne nachos
1 godz.
Czarno-białe ciasteczka
2 godz.