Bento z pandami

Bento z pandami

4.8 14 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 1000 g wody
  • 200 g ryżu do sushi
  • 4 jajka dokładnie umyte
  • 3 łyżki octu do sushi (patrz wskazówka)
Sos orzechowy
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g masła orzechowego podzielonego na kawałki
  • 80 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 20 g sosu sojowego
  • 5 g oleju sezamowego
  • ¼ łyżeczki chili, mielonego
Dodatki
  • 320 g warzyw, mieszanych np. kalarepy, marchewki, różnokolorowych papryk, bez gniazd nasiennych, selera naciowego, bez łyka, pokrojonych w słupki (1,5 x 5 cm)
  • 1 - 2 wodorosty nori
  • 8 liści sałaty

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 531.4 mg
Białko 17.7 g
Kalorie 1915.3 kJ / 457.8 kcal
Tłuszcz 19.3 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Węglowodany 54.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...