Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g salsa
- 5 g malagueta
- 1 dente de alho
- 200 g azeite, mais 3-4 c. sopa p/ fritar
- 20 g vinagre de sidra
- 3 - 5 pitadas de sal
- 2 - 3 pitadas de pimenta preta
- 1 couve-flor (aprox. 800 g)
- Paprika fumada q.b. p/ polvilhar
- 200 g feijão-manteiga cozido escorrido
- 25 g concentrado de tomate
- 1 c. chá de pasta de sésamo (tahini)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 5471 kJ / 1307.6 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 125.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.8 g
- Błonnik
- 11.7 g
- Sód
- 426 mg
Alternatywne przepisy
Massa com molho beringela e tomate
45min
Massa de tomate seco e tempeh
30min
Omelete proteica
30min
Beringelas recheadas com cuscuz de legumes
30min
Pãezinhos a vapor com recheio de miso
1h 30min
Couves com ervilhas e azeite de ervas
40min
Strudel de legumes
50min
Salada quente mediterrânica
30min
Salada de maçã e grão
20min
Risoto com beringela e tomate
35min
Piza com base de lentilhas
30min
Ratatouille com "arroz" de couve-flor
35min