Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 80 g água
- 2 - 3 pitadas de sal
- ¼ c. chá de vinagre de sidra
- 20 g azeite, mais 1 c. de chá
- 150 g farinha
Recheio
- 80 g chalota
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
-
350
g cogumelos frescos (cantarelos, boletus, pleurotos, etc.), cortados em fatias
lub 350 g cogumelos Paris cortados em fatias - ¼ c. chá de sal
- 100 g folhas de espinafres, frescas
- 25 g manteiga
- Farinha q.b. p/ polvilhar
-
50 - 60
g queijo feta esfarelado
lub 50 - 60 g queijo mozarela esfarelado - 3 - 4 pitadas de flor de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 645 kJ / 154.2 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 180.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de espinafres e cogumelos
1h 20min
Gratinado de brócolos e quinoa com creme de couve-flor da Sena
1h
Enrolado de cogumelos
1h 20min
Beringela assada com queijo de cabra - TM6
40 min
Fritata de curgete e ricota
40 min
Cogumelos Portobello recheados
45min
Quiche de pimentos, espinafres e queijos
1u. 15min
Caril indiano vegetariano
50 min
Beringela recheada com atum
1h
Tarte vegetariana
1h
Tarte de cogumelos e castanhas
1h 25min
Quiche vegetariana com espinafres e pimentos
1h