Gambas rolls

Gambas rolls

3.8 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
8 portions

Składniki

  • 120 g de lait
  • 20 g de sucre en poudre
  • 8 g de levure boulangère fraîche
  • 25 g de beurre
  • 250 g de farine
  • ½ œuf et 2 jaunes (dont 1 dilué dans 1 c. à soupe d’eau)
  • 1 pincée de sel
  • 1 c. à soupe de moutarde fine
  • 1 pincée de piment d'Espelette
  • du poivre moulu
  • 200 g d'huile de tournesol
  • 100 g de fromage blanc nature
  • 1 branche de céleri en petits dés
  • 15 gambas cuites décortiquées, en morceaux
  • 1 trait de jus de citron
  • 2 c. à soupe de ciboulette fraîche ciselée
  • 1 c. à soupe d'estragon frais ciselé
  • 5 radis roses
  • herbes aromatiques fraîches

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 465 kcal / 1936 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 0 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...