
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de lait
- 20 g de sucre en poudre
- 8 g de levure boulangère fraîche
- 25 g de beurre
- 250 g de farine
- ½ œuf et 2 jaunes (dont 1 dilué dans 1 c. à soupe d’eau)
- 1 pincée de sel
- 1 c. à soupe de moutarde fine
- 1 pincée de piment d'Espelette
- du poivre moulu
- 200 g d'huile de tournesol
- 100 g de fromage blanc nature
- 1 branche de céleri en petits dés
- 15 gambas cuites décortiquées, en morceaux
- 1 trait de jus de citron
- 2 c. à soupe de ciboulette fraîche ciselée
- 1 c. à soupe d'estragon frais ciselé
- 5 radis roses
- herbes aromatiques fraîches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 465 kcal / 1936 kJ
- Białko
- 20 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Węglowodany
- 27 g
- Błonnik
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 0 mg