Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de biscuits speculoos, dont 40 g émiettés
- 200 g de crème liquide entière
- 250 g de lait
- 25 g de sucre en poudre
- 10 g de fécule de maïs
- 2 œufs
- 120 g de pâte de speculoos (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1293 kJ / 309 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Crème dessert saveur madeleine
20min
Crème dessert aux noisettes
2 godz. 40 min
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Chocolat liégeois
4 Std. 30 Min
Pannacotta façon cappuccino
4 Std. 30 Min
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Crème dessert au gianduja
4 Std. 15 Min
Cheesecake sans cuisson aux Oreo®
12h
Mousse de café
5min
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40 min
Crème dessert au chocolat
25 min
Flan sans pâte
6h