Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de biscuits speculoos, dont 40 g émiettés
- 200 g de crème liquide entière
- 250 g de lait
- 25 g de sucre en poudre
- 10 g de fécule de maïs
- 2 œufs
- 120 g de pâte de speculoos (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1293 kJ / 309 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Cheesecake aux speculoos
1sa
Crème aux chocolat, sarrasin, banane et noisettes
3h 30min
Pâte à tartiner aux speculoos
10 Min
Crème au chocolat, lait de coco et granola
3h
Pâte à tartiner aux speculoos
10 Min
Chocolat liégeois
4h 30min
Crème dessert à la vanille
1h 25min
Crème dessert saveur madeleine
20 dk
Crème dessert à la chicorée
15 Min
Baguette feuilletée
4sa
Crème dessert au gianduja
4 Std. 15 Min
Flan sans pâte
6h