![Fagiolini e taccole al vapore Fagiolini e taccole al vapore](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/22ea708d-9ee0-41af-8395-a65bdfc4b3ac/Derivates/9a367ff5-1dcd-4e4f-b14a-2b8ef12b4484.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 100 g di fagiolini verdi freschi, puliti e tagliati a metà se grandi
- 80 g di taccole fresche, pulite e tagliate a pezzi (3 cm)
- succo di limone, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 36 kJ / 9 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sogliola al vapore con piselli
40 Min
Arrosto di vitello con asparagi confit
2 godz.
Menù: Insalata e merluzzo a vapore; Clafoutis alla frutta
1 Std.
Insalata di patate, fagiolini e pesto alla genovese
45 Min
Finocchi gratinati
30 Min
Insalata di polpo e patate
2 godz.
Carote e patate dolci al vapore
30 Min
Broccoli e zucchine al vapore
30 Min
Contorno di broccoli al vapore con salsa alle alici e olive
35 Min
Patate e zucca al vapore
25 Min
Uova strapazzate
20 Min
Purè di patate (TM6)
1 Std.