Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de prunes, coupées en deux et dénoyautées
- 500 g de sucre gélifiant (2:1)
- 50 g de jus de citron, fraîchement pressé
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 1705.7 kJ / 407.7 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 101.3 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 16.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chausson à la confiture de prunes
1u.
Confiture de mangue et de kiwi
30min
Confiture de pruneaux pour les provisions
55min
Gelée de pomme
4h
Confiture de myrtilles
1u. 45min
Gelée de groseille
50min
Confiture d'abricot pour les provisions
55min
Confiture de mûres et de poires
45 min
Confiture de pêches et de bananes
50min
Confiture d’abricots
45 min
Confiture de pêches
1 Std. 5 Min
Confiture de framboises
1 Std. 5 Min