Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de poires, épluchées, épépinées, en morceaux
- 50 g de jus de citron, fraîchement pressé
- 1 c. à café de feuilles de thym frais
- 500 g de sucre gélifiant (2:1)
- 600 g de mûres
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 1674.6 kJ / 400.2 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 99.3 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture pomme et citron à la vanille
40min
Confiture de fruits rouges
1h
Confiture de mangue et de kiwi
30min
Chutney de mûres et d'oignons
6h 50 min
Pain d'épice lucernois
55min
Confiture de fraises et de rhubarbe
Brak ocen
Confiture de fraises et de fleurs de sureau
35min
Gelée de groseille
50min
Confiture de fraises
1h 5min
Confiture de prunes
45min
Confiture d’abricots
45min
Gelée de framboise et citron
45min