Pâte à tarte traditionnelle

Pâte à tarte traditionnelle

3.7 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
6 morceaux

Składniki

  • 15 g de vinaigre
  • 1 œuf de gros calibre légèrement battu
  • 165 - 175 g d'eau glacée pour un total de 237 g de liquide
  • 850 g de farine tout usage séparée (425 g + 425 g), et un peu plus pour saupoudrer
  • 454 g de saindoux séparé (227 g + 227 g) partiellement congelé et coupé en cubes (voir conseil)
  • 2 c. à thé de sel séparé (1 c. à thé + 1 c. à thé)

Wartości odżywcze na 1 morceau

Sód 660.1 mg
Białko 15.5 g
Kalorie 5058 kJ / 1208.9 kcal
Tłuszcz 77.8 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 30.2 g
Węglowodany 104.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...