Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 gousse de vanille
- 500 g de lait
-
2
jaunes d'oeufs
lub 1 oeuf - 50 g de sucre
- 1 pincée de sel
- 20 - 30 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 805 kJ / 192 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce au caramel
1h 30min
Crème lait de coco - cacao (sans produits laitiers)
15 Min
Yaourt à la vanille
12sa 20 dk
Mousse au chocolat
3 Std. 20 Min
Mayonnaise
5 Min
Brownies
50 Min
Crème au chocolat
1 Std. 20 Min
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45min
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2h
Pain au lait
2 godz. 20 min
Crème dessert au caramel
1h
Crème dessert (TM5/6 Metric)
15 Min