Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta all'uovo
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova
- 15 g di olio extravergine di oliva
Condimento
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 500 g di salsiccia fresca a pezzi, senza il budello
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di vino bianco
- 1 spicchio di aglio
- 800 g di zucca a tocchetti (1 cm circa)
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 50 g di acqua
Besciamella
- 1000 g di latte
- 80 g di farina tipo 00
- 80 g di burro a pezzi
- 5 g di sale
- 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4653.8 kJ / 1112.3 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 85.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 1318.4 mg
Alternatywne przepisy
Polpette alla rucola
40 Min
Coriandoli dolci
4 Std. 10 Min
Polpette di carne e melanzane
50 min
La colomba perfetta
7 godz.
Crema di whisky
2 godz.
Panini ranocchio
3 Std. 30 Min
Bocconcini di carote e patate
40 Min
Bombette di Carnevale ripiene
1 Std.
Crostata natalizia con crema di pistacchi
4h
Crepês asparagi e salsiccia
1 Std. 50 Min
Pesto di melanzane
10 Min
Torta gianduia (senza glutine)
1 Std.