Risotto agli asparagi e speck

4.6 25 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla a listarelle
    35 g
  • di asparagi verdi a tocchetti (2 cm)
    350 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di speck a cubetti
    100 g
  • di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
    320 g
  • di vino bianco secco
    60 g
  • di acqua
    700 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • dado per brodo vegetale
    1
  • di burro a pezzi
    40 g
  • Parmigiano Reggiano (opcjonalnie) grattugiato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 553.2 kcal / 2314.5 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 26.4 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 759 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...