Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di pinoli
- 20 g di gherigli di noci frantumate grossolanamente
- 220 g di scarola
- 20 g di uvetta sultanina
- 20 g di olive taggiasche denocciolate
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1361.5 kJ / 325.5 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 134 mg
Alternatywne przepisy
Roccocò
2 Std.
Contorno di verza
35 dk
Cime di rapa stufate
55min
Contorno di friarielli alla napoletana
40 Min
Tiella di Gaeta con scarola e olive
2 Std.
Riso e verze
1 Std. 10 Min
Friarielli e salsiccia
50 dk
Tartellette di scarola
1sa 15 dk
Contorno di agretti
40 Min
Scarola imbottita alle acciughe
1sa
Pizza di scarola
3h 30min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h