Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pipi (peperoni)
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di peperoni, puliti e a listarelle (5x0.5 cm)
Patati (patate)
- 500 g di acqua
- 400 g di patate, pelate e a dadini
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 687.3 kJ / 164.3 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 205.7 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di patate con vinaigrette alle erbe (TM6)
45 min
Insalata di finocchi con arance e pinoli
20 min
Frittata di albumi con zucchine
30 min
Pasta fredda alla norma
30 min
Pasta con crema di peperoni e Feta
30 min
Contorno di cavolfiore al forno
30 min
Tortilla di patate al vapore (TM6)
45 min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Contorno di melanzane
25 min
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1 godz.
Petto di pollo e verdure insaporite
45 min
Frittatina alle zucchine
30 min