Urządzenia i Akcesoria
Barbecued Mexican street corn
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
Chipotle mayonnaise
-
grapeseed oil200 g
-
egg room temperature1
-
freshly squeezed lime juice40 g
-
sea salt¼ tsp
-
chipotle chilli in adobo sauce2 tbsp
Barbecued corn
-
water500 g
-
corn cobs with husks4
-
grapeseed oil to drizzle
-
feta cheese crumbled, to serve4 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
294.9 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
2422.4 kJ /
579 kcal
Tłuszcz
54.9 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
20.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Summer Bolognese Bowl
Brak ocen
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 min
All in one bowl bolognese
40 min
Penne with mussels
1 godz. 5 min
Spicy Sausage Macaroni and Cheese
1 godz.
Turkey sloppy joes
40 min
Slow Cooked Chili con Carne
7 godz.
Creamy Mac & Cheese
30 min
Fresh tomato salsa (Pico de gallo)
15 min
Beef tacos
25 min
Ground Beef Taco Filling
25 min
Quick chicken curry
35 min