![Cider-brined pork chops with apple dressing Cider-brined pork chops with apple dressing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/47b28f6e-a2ae-44c4-864d-33d69d4a280c/Derivates/b4c204fa-f780-4754-80f5-7ab4cce478fa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cider-brined pork chops
- 350 g alcoholic apple cider (see Tip)
- 30 g sea salt flakes
- 1 tbsp dried rosemary
- 1 tbsp dried sage
- 1 ½ tsp dried thyme
- ½ tsp ground black pepper
- 4 - 6 pork loin chops (approx. 350 g each)
- grapeseed oil, for brushing
Apple dressing
- 1 Granny Smith apple, peeled, cored and cut into quarters
- 2 tbsp apple cider vinegar
- 2 tsp pure maple syrup
- 90 g grapeseed oil
- 1 tbsp wholegrain mustard
- 6 sprigs fresh chives, cut into quarters
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2735.8 kJ / 651.4 kcal
- Białko
- 48.9 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 48.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 194.7 mg
Alternatywne przepisy
Bourbon pork ribs
5 Std. 50 Min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 Min
Meat stock paste
45 Min
Barbecued pork ribs
26h 15 min
Sweet and sour pork
40 Min
Beef and mushroom hot pot
2 Std.
Pocket roast beef with seeded mustard sauce
1 Std. 30 Min
Sumac beef with olive and parsley smashed potatoes
2 Std. 30 Min
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1 Std. 5 Min
Slow cooked ribs in smoked paprika barbecue sauce
3 Std. 15 Min
Flank steak with horseradish cream sauce
4 Std. 20 Min
Coq au vin blanc with mashed potato
1 Std. 50 Min