Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g long grain rice
- boiling water, to soak
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 garlic clove
- 20 g extra virgin olive oil
- 700 g tomato passata
- 50 g tomato paste
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 tsp dried oregano
- ⅛ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 700 g beef mince, broken into pieces
- 400 g water
- ½ tsp sea salt
- 400 g canned black beans, rinsed and drained
- sour cream, to serve
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- fresh red chilli, thinly sliced, to garnish (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3762.7 kJ / 899.3 kcal
- Białko
- 44.6 g
- Węglowodany
- 87.4 g
- Tłuszcz
- 41.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 930.6 mg
Alternatywne przepisy
Chicken gyros with tzatziki
30 min
Quick chicken tikka masala
35 min
Creamy chicken curry and rice
45 min
All in one bowl bolognese
40 min
"Marry me" chicken pasta
30 min
Creamy beef curry
1h 15 min
Lamb sausage ragu
30 min
Chicken Tikka Masala Pasta
45 min
Easy lamb hotpot
2h
Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)
1h 10 min
Beef and cashew nut yellow curry
25 min
Swedish meatballs and mash
50 min