Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g di pomodori ciliegino a metà
- 2 cucchiaini di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 - 2 cucchiaini di origano secco
- 2 cucchiaini di zucchero
- 2 spicchi di aglio, a fettine
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 4 - 5 foglie di basilico fresco, lavate
- 70 g di panna (30-40% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 917.5 kJ / 219.3 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1347.9 mg
Alternatywne przepisy
Riso di cavolfiore con ratatouille di verdure
35min
Petto di tacchino ripieno con salsa all'uva
1 Std.
Zavata carsolina
5óra
Frullato viola
10min
Polpette di peperoni
1 Std.
Medaglioni di broccoli e patate
1 Std. 30 Min
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30min
Quiche ai peperoni e pomodori
1 Std. 30 Min
Canederli agli spinaci
2h 30min
Torta della nonna al cioccolato
1 Std. 30 Min
Crema di lenticchie e pomodori secchi
15min
Crema di carote
40min