Wersje kompatybilne
Verdure insaporite alla vietnamita con riso jasmine
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di acqua
- 200 g di riso jasmine
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio di oliva
- 800 g di verdure miste, a pezzi (circa 2-3 cm) (vedere consigli)
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 20 g di salsa di soia
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato
- 130 g di seitan, a fette (circa 5 mm)
- 20 g di olio di sesamo
- 10 g di cipollotto verde, a fette sottili (circa 2-3 mm) (opcjonalnie)
- 1 cucchiaio di semi di sesamo, per servire (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1954 kJ / 467 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 68.8 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 1291 mg
Alternatywne przepisy
Verdure miste insaporite
30 Min
Grano saraceno con gamberi e biete allo zenzero
30 Min
Insalata di fregula con verdure insaporite
1h 10min
Insalata arcobaleno (TM6)
25 min
Stufato di verdure con polenta cremosa
50 Min
Quinoa con Feta e zucchine alla menta
35 Min
Contorno di patate americane speziate
45 Min
Verdure insaporite con salsa ai broccoli (TM6)
30 Min
Verdure insaporite con salsa ai broccoli
30 Min
Insalata di grano saraceno, carote e formaggio di capra (Bimby Friend)
50 Min
Curry di ceci (vegan)
1h
Coleslaw con Affettatutto Bimby®
15 min