Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca al vino
- 400 g di semola di grano duro + q.b.
- 4 tuorli
- 160 g di vino rosso
- 5 g di sale
Ripieno
- 100 g di cipolla a listarelle
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di radicchio rosso di Verona a listarelle
- 100 g di vino rosso
- 500 g di salsiccia fresca a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
Besciamella
- 200 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di burro
- 1000 g di latte
- 80 g di farina tipo 00
- 5 g di sale + q.b.
- 3 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
- 3 pizzichi di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2883.3 kJ / 689.1 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 40.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1479.1 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata radicchio e robiola
2h 30 min
Pasta radicchio e pancetta
30min
Crepês asparagi e salsiccia
1 godz. 50 min
Bussolà alla vicentina
1h
Torta ai frutti rossi
3 Std.
Cheesecake al torroncino
4 godz. 30 min
Farrotto taccole e prosciutto crudo
40min
Crostata di pere e noci
1h 30min
Cannelloni alla zucca e provola
1 godz. 50 min
Muffin della nonna alle mele
45min
Torta della nonna (TM6)
1h 30min
Lasagne zucca e salsiccia
2h