![Salami, pea and corn fritters Salami, pea and corn fritters](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6516308D-E6F8-4520-82DF-24F9226DF114/Derivates/ABDF39DA-D6B0-4C71-A549-DC331DB3CF13.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 120 g yoghurt
- 2 eggs
- 100 g self-raising flour
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 100 g salami, cut into pieces (1 cm)
- 100 g frozen peas
- 100 g frozen corn kernels
- 2 pinches dried mixed herbs (optional)
- olive oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 237 kJ / 56.4 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 164.9 mg
Alternatywne przepisy
Aussie potato salad
1 godz. 30 min
Zucchini slice
45 Min
Salted caramel slice
2hod. 30min
Pumpkin risotto with bacon
40min
Basic muffin mix
30min
Tuna mornay
45 Min
ANZAC biscuits
40min
Chicken, leek and corn pie
1hod. 15min
ANZAC slice
1 Std. 40 Min
Butternut and bacon macaroni cheese
1 godz. 30 min
Pikelets
35 min
Creamy tomato and salami fettuccine
30min