Salami, pea and corn fritters

Salami, pea and corn fritters

4.7 40 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
24 portions

Składniki

  • spring onions/shallots trimmed and cut into quarters
    3
  • yoghurt
    120 g
  • eggs
    2
  • self-raising flour
    100 g
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • salami cut into pieces (1 cm)
    100 g
  • frozen peas
    100 g
  • frozen corn kernels
    100 g
  • dried mixed herbs (optional)
    2 pinches
  • olive oil for frying

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 56.4 kcal / 237 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 4.5 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 164.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...