Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- ½ cipolla bianca a metà
- 2 rametti di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di cuori di carciofo a spicchi
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 320 g di pasta integrale
- pecorino a scaglie q.b. per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1823.3 kJ / 435.8 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 57.5 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 11.3 g
- Sód
- 926.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta broccoli e acciughe
40 Min
Penne risottate carciofi e zucca
40 Min
Pasta radicchio e pancetta
30 Min
Pasta integrale radicchio, provola e noci
20 Min
Pasta con pesto di carciofi
30 Min
Penne integrali con melanzane, pomodori e mozzarella
40 Min
Penne con crema di limone e carciofi
30 Min
Pasta integrale con crema di fave
40 Min
Fusilli ai carciofi e piselli
30 Min
Fusilli primavera ai carciofi e piselli
30 Min
Spaghetti con agretti, pomodorini e capperi
50 Min
Penne risottate ai cuori di carciofo, prosciutto e ricotta
45 Min