Pasta integrale menta e carciofi

Pasta integrale menta e carciofi

4.7 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • ½ cipolla bianca a metà
  • 2 rametti di menta fresca le foglioline lavate ed asciugate
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 450 g di cuori di carciofo a spicchi
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 320 g di pasta integrale
  • pecorino a scaglie q.b. per guarnire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 435.8 kcal / 1823.3 kJ
Białko 15.8 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 57.5 g
Błonnik 11.3 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 926.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...