Pasta integrale menta e carciofi
TM6 TM5 TM31

Pasta integrale menta e carciofi

4.6 (9 ocen)

Składniki

  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • ½ cipolla bianca a metà
  • 2 rametti di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 450 g di cuori di carciofo a spicchi
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 320 g di pasta integrale
  • pecorino a scaglie q.b. per guarnire

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1823.3 kJ / 435.8 kcal
Białko
15.8 g
Węglowodany
57.5 g
Tłuszcz
15.1 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Błonnik
11.3 g
Sód
926.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy