![Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1f6e312deb54554ac1eb4b951b60cbd2/Derivates/8a5d7d17c5f439b3a52eee13973e8a221b8f8edf.jpg)
Wersje kompatybilne
Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 200 g pomodorini
- 30 g di pinoli + q.b.
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 120 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 ¼ di cucchiaino di sale + q.b.
- 1200 g di acqua
- 320 g di pasta secca corta (es. penne, fusilli)
-
200
g di mozzarella a cubetti (1-2 cm)
lub 200 g di burrata a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3739.1 kJ / 893.7 kcal
- Białko
- 34.4 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 55.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1473.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine allo sgombro
30min
Spaghetti pomodoro, olive e capperi
30min
Pasta alla ionica
30min
Spaghetti alle vongole
4h 40min
Insalata di pasta con pomodori e spinaci
55 Min
Trofie fredde con pesto di avocado
30min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30min
Pasta al forno veloce
45min
Farfalle con pesto di anacardi, olive e bresaola
30min
Insalata di pasta alla mediterranea
30min
Pasta alla carcerata
30min
Pasta caprese
20min