Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit
TM6 TM5 TM31

Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit

5.0 (25 ocen)

Składniki

  • 120 g Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
  • 200 g pomodorini
  • 30 g di pinoli + q.b.
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 120 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 ¼ di cucchiaino di sale + q.b.
  • 1200 g di acqua
  • 320 g di pasta secca corta (es. penne, fusilli)
  • 200 g di mozzarella a cubetti (1-2 cm)
    lub 200 g di burrata a pezzi

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3739.1 kJ / 893.7 kcal
Białko
34.4 g
Węglowodany
65.3 g
Tłuszcz
55.2 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Błonnik
3.8 g
Sód
1473.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy