Wersje kompatybilne
Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 200 g pomodorini
- 30 g di pinoli + q.b.
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 120 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 ¼ di cucchiaino di sale + q.b.
- 1200 g di acqua
- 320 g di pasta secca corta (es. penne, fusilli)
-
200
g di mozzarella a cubetti (1-2 cm)
lub 200 g di burrata a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3739.1 kJ / 893.7 kcal
- Białko
- 34.4 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 55.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1473.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta fredda alla caprese
40 min
Pasta caprese
20 Min
Insalata di pasta alle erbe con fagiolini e patate
35 Min
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30 min
Spaghetti alla checca
40 min
Insalata di pasta estiva con frutta e verdura
30 min
Insalata di pasta con pomodori e spinaci
55min
Penne integrali con fagiolini, peperoni e formaggio primo sale
50 min
Pasta al pesto di prezzemolo
20 Min
Spaghetti con agretti, pomodorini e capperi
50 min
Insalata di pasta alla mediterranea
30 min
Pasta alla ionica
30 min