Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
红糖浆
- 100 克 红糖
- 60 克 水
芋圆
- 600 克 水
- 200 克 芋头 ,荔浦芋头,去皮,切小块
- 200 克 紫薯 ,去皮,切小块
- 330 克 木薯淀粉
- 1000 克 水 ,烹煮用
- 适量 冰水 ,浸泡用
- 250 克 牛奶
- 20 克 白砂糖
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2634.5 kJ / 629.7 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 152.4 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 10.4 g
- Sód
- 75.5 mg