Urządzenia i Akcesoria
香菇鸡翅饭
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 30 min
1 人份
Składniki
-
鸡翅膀 (约140克),腌制隔夜(见做法1)4 个
-
鸡汁 (见变化)1 汤匙
-
麻油1 茶匙
-
米酒½ 茶匙
-
干香菇 或干花菇3 - 4 朵
-
姜 切碎(或自制姜汁,见要诀)5 克
-
米70 克
-
水700 克
-
80 克 芥兰, 洗净切块青菜 洗净切块80 克
-
盐½ 茶匙
-
1 茶匙 酱油生抽1 茶匙
-
葱 切葱花1 根
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
32.4 g
Kalorie
2741 kJ /
655 kcal
Tłuszcz
27.8 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
66.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
灵感每一刻
167 Przepisów
Chiny
Chiny