香菇鸡翅饭

香菇鸡翅饭

3.4 5 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 30 min
1 人份

Składniki

  • 鸡翅膀 (约140克),腌制隔夜(见做法1)
    4 个
  • 鸡汁 (见变化)
    1 汤匙
  • 麻油
    1 茶匙
  • 米酒
    ½ 茶匙
  • 干香菇 或干花菇
    3 - 4 朵
  • 切碎(或自制姜汁,见要诀)
    5 克
  • 70 克
  • 700 克
  • 青菜 洗净切块
    80 克
    80 克 芥兰, 洗净切块
  • ½ 茶匙
  • 生抽
    1 茶匙
    1 茶匙 酱油
  • 切葱花
    1 根

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 32.4 g
Kalorie 2741 kJ / 655 kcal
Tłuszcz 27.8 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 66.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...