
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto dyniowo-jabłkowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
16 kawałków
Składniki
Ciasto dyniowo-jabłkowe
-
masło do natłuszczenia
-
mąka pszenna do oprószenia
-
50 g orzechów pekan
-
300 g dyni obranej, np. piżmowej, pokrojonej na kawałki
-
200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
150 g płatków owsianych, górskich
-
100 g rodzynek
-
1 łyżeczkę cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 szczyptę goździków, mielonych
-
250 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
5 jajek
-
150 g oleju
-
200 g mąki pszennej
-
1 łyżeczkę sody oczyszczonej
Polewa
-
50 - 80 g cukru
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
60 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
350.7 kcal /
1467.5 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
17.7 g
Węglowodany
45.1 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Sód
160.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Z DYNIĄ NA OKRĄGŁO II
10 Przepisów
Polska
Polska