Kürbis-Kasseler-Eintopf mit Graupen

Kürbis-Kasseler-Eintopf mit Graupen

4.6 305 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel (ca. 50 g), halbiert
    1
  • Möhren in Stücken
    120 g
  • Knollensellerie in Stücken
    120 g
  • Porree in Ringen (1 cm)
    80 g
  • Öl
    15 g
  • Kürbis in Würfeln (1,5 cm)
    350 g
  • Graupen mittel
    120 g
  • Kasseler in Würfeln (1,5 cm)
    300 g
  • Wasser
    700 g
  • Salz
    1 TL
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    2
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Balsamico, dunkel (opcjonalnie)
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 687 mg
Białko 21 g
Kalorie 1515 kJ / 362 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 8.1 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...