Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza dough
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 220 g warm water
- 1 tsp sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 400 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 tsp salt
Spinach filling
- 100 g mozzarella cheese, cut into pieces (2-3 cm)
- 50 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (1-2 cm)
- 50 g feta cheese (firm), cut into pieces (1-2cm)
- 50 g roasted red capsicums, cut into pieces
- 20 g pitted black olives, cut into slices
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 20 g olive oil
- 2 garlic cloves
- 1 brown onion, cut into halves
- 300 g fresh silverbeet (approx. 2 bunches), trimmed and cut into pieces
- 100 g fresh Swiss brown mushrooms, cut into quarters
- 1 tsp salt
- ½ tsp fresh ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1976.8 kJ / 470.7 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 1202.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentil and pumpkin pot pies
1 Std. 25 Min
Fresh pasta dough
1h
Filo spinach slice
55min
Courgette strudel
1h 20min
Cheese and spring onion galette
1h 15min
Fresh tomato tart
40min
Kumara pie
1h 45min
Broccoli mustard pasties
1h 55 min
Mushroom croustade
1h 35min
Spinach and feta galette
1h 50 min.
Cheat's sourdough
74h
Three cheese spinach scrolls
2h 15 min.