Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole

Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole

4.7 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 sztuki

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 2 awokado bardzo dojrzałe, pokrojone na kawałki
  • 1 łyżeczka skórki z limonki ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 2 łyżeczki soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • 15 g oleju
  • 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 120 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
  • 40 g czerwonej cebuli pokrojonej w 5 mm plastry
  • 30 g pasty tahini (patrz wskazówka)
  • 70 g jogurtu naturalnego
  • ½ łyżeczki suszonych płatków chili
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 tortille pszenne, pełnoziarniste

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 1406 mg
Białko 14 g
Kalorie 2167 kJ / 518 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 15 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...