Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 2 tbsp breadcrumbs, for coating
- 100 g cheddar cheese, cut into pieces (3 cm - see Tips)
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only (see Tips)
- 1000 g potatoes, peeled and cut into pieces (3 cm)
- 1 brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 200 g bacon, cut into small pieces (5 mm)
- 2 eggs
- 100 g self-raising flour
- 1 tsp dried oregano (see Tips)
- 1 - 1 ½ tsp salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 529.2 kJ / 126 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 549.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sumac beef with olive and parsley smashed potatoes
2h 30min
Steamed lemon cake
2 godz. 20 min
Bee sting cake
6 godz. 50 min
Sago plum pudding
28h 15min
Yoghurt cake
1h 40min
Traditional Gugelhupf
2 godz. 55 min
Apple shortcake
1 Std. 50 Min
Silverbeet and mushroom calzone
2h
Chewy pistachio biscuits
45 min
Buttermilk corn cakes
25 min
Sweet potato, parsnip and broccoli frittata
55 min
Steamed chocolate cake with whipped cream
1 godz. 10 min