Urządzenia i Akcesoria
Date and nut loaf
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 portions
Składniki
-
olive oil spray for greasing
-
walnuts130 g
-
pitted dates300 g
-
unsalted butter cut into pieces (3-4 cm)100 g
-
soft brown sugar80 g
-
water130 g
-
self-raising flour90 g
-
plain flour90 g
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
mixed spice1 ½ tsp
-
egg1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
92.8 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
969.3 kJ /
230.8 kcal
Tłuszcz
12.7 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Węglowodany
25.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Citrus marmalade
2 godz. 20 min
ANZAC biscuits
40 min
Custard
10 min
Tomato relish
2 godz. 10 min
Brown sugar kumara cake
1 godz. 25 min
Whole orange cake with spiced syrup
2 godz. 20 min
Banana, walnut and date loaf (Skinnymixers)
55 min
Buttermilk scones
35 min
Lemon or lime butter
15 min
ANZAC slice
1 godz. 40 min
Sticky date pudding
1 godz. 30 min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min