Urządzenia i Akcesoria
Date and nut loaf
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 portions
Składniki
-
olive oil spray for greasing
-
walnuts130 g
-
pitted dates300 g
-
unsalted butter cut into pieces (3-4 cm)100 g
-
soft brown sugar80 g
-
water130 g
-
self-raising flour90 g
-
plain flour90 g
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
mixed spice1 ½ tsp
-
egg1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
92.8 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
969.3 kJ /
230.8 kcal
Tłuszcz
12.7 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Węglowodany
25.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sticky date pudding
1h 30min
Caribbean carrot cake
2h 10min
Lemon or lime butter
15min
Creamed rice pudding with apple and pear compote
30min
Steamed ginger puddings
40min
ANZAC biscuits
40min
Apple shortcake
1h 50min
Lemon delicious
1h 5min
Apple sponge pudding
1h 20min
Citrus marmalade
2h 20min
ANZAC slice
1h 40min
Buttermilk scones
35min