
Urządzenia i Akcesoria
Smażone bułeczki z wieprzowiną
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
20 sztuk
Składniki
Farsz
-
400 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
15 g cukru
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczka pieprzu białego, mielonego
-
1 łyżeczka oleju sezamowego, prażonego
-
15 g sosu sojowego
-
50 g wody
Ciasto
-
250 g wody letniej
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski
-
15 g cukru
-
5 g oleju
-
1 łyżeczka suchych drożdży
-
½ łyżeczki soli
-
olej do natłuszczenia miski
Smażenie
-
100 g wody
-
15 g cebuli dymki zielonej części, drobno posiekanej
-
1 łyżka oleju
-
1 łyżeczka ziarna sezamu, czarnego
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
153.2 kcal /
640.4 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
4.6 g
Węglowodany
20.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Sód
124 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wegetariański kimbap z omletem i szpinakiem
2 godz.
Czarna focaccia
2 godz. 40 min
Smażone bułki chińskie
2 godz. 30 min
Zupa miso, sałatka z makaronem azjatyckim; Muffinki matcha (bez laktozy)
1 godz. 45 min
Galette z kurczakiem dla całej rodziny
1 godz. 55 min
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
1 godz. 20 min
Karaibskie curry z kurczakiem i słodkim ryżem
2 godz. 20 min
Smażone bułeczki z wołowiną
1 godz. 30 min
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 godz. 55 min
Sycylijskie arancini z mięsem
3 godz. 5 min
Jajka po szkocku
1 godz. 25 min
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2 godz. 10 min