Urządzenia i Akcesoria
Bananas with spiced caramel sauce
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions
Składniki
Spiced caramel sauce
-
water1090 g
-
white sugar300 g
-
lemon juice1 tsp
-
ground cinnamon½ tsp
-
nutmeg3 pinches
-
cardamom pod crushed5
-
natural vanilla extract½ tsp
-
star anise1
-
white vinegar1 tbsp
Bananas
-
bananas (small) or 6 medium bananas12
-
salted butter cut into pieces1 - 2 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
49.7 mg
Białko
4 g
Kalorie
2693.8 kJ /
643.8 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Błonnik
9.4 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
155.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Singapore Chilli Crab
50 min
Beef Rendang
1 godz. 30 min
Black sticky rice pudding
9 godz. 40 min
Minced Meat
35 min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30 min
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
2 godz. 25 min
Sichuan Chilli Oil
50 min
Sambal Goreng Pengantin
40 min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
2 godz. 25 min
Tom Yum Goong
30 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 godz. 45 min