Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 1300 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 120 g di burro a pezzi
- 320 g di riso a chicco lungo tipo Carnaroli o Arborio
- 1 spicchio di aglio schiacciato
- 8 foglie di salvia fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2562.8 kJ / 612.5 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Tłuszcz
- 31.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 1150.6 mg
Alternatywne przepisy
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30 Min
Rotolo di frittata
45 Min
Scaloppine di pollo al limone
40min
Focaccia alla curcuma
3 Std. 30 Min
Pasta al pesto di prezzemolo
20min
Risotto ai peperoni
40min
Contorno di melanzane
25 Min
Patate speziate
30 Min
Insalata speziata di patate, melone e speck
30 Min
Spaghetti alla checca
40min
Pesto di zucchine e basilico
20min
Pesto di melanzane
10 Min