Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 1300 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 120 g di burro a pezzi
- 320 g di riso a chicco lungo tipo Carnaroli o Arborio
- 1 spicchio di aglio schiacciato
- 8 foglie di salvia fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2562.8 kJ / 612.5 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Tłuszcz
- 31.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 1150.6 mg
Alternatywne przepisy
Patate pelate (TM6)
5min
Polenta bianca e salsiccia
1h 30min
Dampfnudeln con confettura di ciliegie
2h 30min
Marinata per pollo piccante
10min
Spaghetti alla "carbonara sbagliata"
30min
Yogurt allo skyr
12h
Bortellina
30min
Filetto di manzo con peperonata
40min
Muffin ai mirtilli con crumble
1h
Insalata di cetriolo alla tailandese
15 Min
Bougatsa
1h
Risotto ai peperoni
40min