Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di pane raffermo
- 40 g di latte
- 10 foglie di verza
- 700 g di acqua
- burro q.b.
- 120 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 100 g di mortadella a pezzi
- 350 g di carne trita di maiale
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1251.8 kJ / 299.2 kcal
- Białko
- 28.1 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 494.6 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di carne e melanzane
50min
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1h
Burger di cavolo nero
45min
Polpette in bianco con purè di castagne
1h 20min
Stinco di maiale con patate
2h
Insalata di polpo e patate
2h
Menù: Zucchine ripiene con contorno di patate; Treccia multicerali; Gelo d’uva (Bimby Friend)
1h 30min
Lingua con cipolline a Cottura Lenta
4 godz. 30 min
Lasagne di verza
2h 30 min
Zucchine ripiene di cotechino
1h 30min
Polpettone classico (TM6)
1h 15 min
Polpettone zucca e spinaci
1h 15 min