![Involtini di verza e maiale Involtini di verza e maiale](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/36665f0dfe10ebdd6ada8ec7e20aa328/Derivates/db05b5e26a445317f173747c5c4967db0992eba7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di pane raffermo
- 40 g di latte
- 10 foglie di verza
- 700 g di acqua
- burro q.b.
- 120 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 100 g di mortadella a pezzi
- 350 g di carne trita di maiale
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1251.8 kJ / 299.2 kcal
- Białko
- 28.1 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 494.6 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di gambi di bietole e pane raffermo
1h
Funghi champignon ripieni di zucca
1h
Sformatini di agretti
1h
Zuppa di pane, cavolo nero e Fontina
1 Std. 30 Min
Mini quiche agretti, erbette e ricotta (senza lattosio)
1 Std. 30 Min
Torta de gee
1 Std. 30 Min
Sformato vegetale
1h
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2 Std. 15 Min
Medaglioni di broccoli e patate
1 Std. 30 Min
Contorno di cavolfiore al forno
30 min
Frittelle di bietole
45min
Polpette in bianco con purè di castagne
1h 20min