Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chili-Limetten-Poulet
- ½ Bund Koriander, frisch, Blättchen abgezupft
-
1
Jalapeño Chili, halbiert und entkernt
lub 1 grüne Chilischote, halbiert und entkernt - 1 Knoblauchzehe (opcjonalnie)
- 1 TL Salz
- 130 g Limettensaft
- 115 g Olivenöl
- 2 TL Agavendicksaft
- 1 Prise Kreuzkümmel, gemahlen
- 4 Pouletbrüste, ohne Haut, ohne Knochen
- pflanzliches Öl zum Bestreichen des Grills
Blumenkohlreis
- 510 g Blumenkohl, in Röschen
- 570 g Wasser
-
100
g Feta, zerbröckelt, zum Garnieren
lub 100 g Pecorino Romano, zerbröckelt, zum Garnieren - Koriander, frisch, Blättchen abgezupft, gehackt, zum Garnieren
- 1 Limette, in Spalten, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1937 kJ / 463 kcal
- Białko
- 57 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 465 mg
Alternatywne przepisy
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40min
Sweet Chili Poulet mit Kabissalat
2 godz.
Spinat-Zitronen-Risotto
30min
Panang-Curry
45 dk
Linguine mit Zitronen-Kräuter-Pesto
25min
Butter Chicken
50 dk
Pad Thai mit Poulet
20min
Kerala Fisch Curry
30min
Rindshuftsteaks mit Schmorzwiebel-Stampf und Sherry-Sauce
50 dk
Schnelles Indian Butter Chicken
45 dk
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40min
Scharfes Ingwer-Poulet
45 dk