Sweet Chili Poulet mit Kabissalat

Sweet Chili Poulet mit Kabissalat

3.7 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen

Składniki

Marinieren der Pouletschenkel
  • Pouletschenkel, mit Haut und Knochen
    4
  • Knoblauchzehen
    2
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben (2 mm)
    20 g
  • Limettenschale
    1 EL
  • Sweet-Chili-Sauce
    150 g
  • Limettensaft
    20 g
  • Sojasauce, hell
    40 g
Grillieren und Salat
  • Korianderblätter, frisch (1 grosse Handvoll)
    20 g
  • Weisskabis in Stücken (3-4 cm)
    250 g
  • Karotten in Stücken (3 cm)
    250 g
  • Reisessig nach Geschmack
    30 - 40 g
  • Sesamöl
    15 g
  • Zucker
    1 TL
  • Meersalz nach Geschmack
    1 - 2 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • pflanzliches Öl zum Bestreichen des Grills
  • Erdnüsse, geröstet, ungesalzen
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 407.5 kcal / 1710.3 kJ
Białko 24.4 g
Tłuszcz 21.2 g
Węglowodany 24.8 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 3.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...